ႏွစ္ရွည္ၾကာ ေဆးလိပ္ေသာက္သူအမ်ားစုဟာ ေခ်ာင္းဆုိးရင္က်ပ္နာ သို႔မဟုတ္ အေတာမသတ္ႏိုင္တဲ့ ေခ်ာင္းဆုိးေ၀ဒနာကို ခံစားၾကရပါတယ္။ ဒါကို ေန႔စဥ္နဲ႔အမွ် အသုံးျပဳေပးဖို႔ အၾကံျပဳထားပါတယ္။ –
လုိအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား – ၾကက္သြန္နီ (၁) ကီလုိ ေရ (၁) လီတာ သၾကားအညိဳ (၄၀၀) ဂရမ္ နႏြင္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
(၂) ဇြန္း စိတ္စိတ္ေလးလီွးထားတဲ့ ဂ်င္း – သၾကားကုိ ေရနဲ႔ေရာျပီး မီးဖိုေပၚ က်ဳိခ်က္ေပးပါ။ ဂ်င္း၊ နႏြင္းနဲ႔ ၾကြက္သြန္နီအခြံခြာ၊ ခလယ္ကေနေလးပုိင္းပုိင္းျပီး ေရာထည့္ပါ။ ေရစတင္ ဆူပြက္လာရင္ မီးအပူရွိန္ေလ်ာ့ပါ
။ ေရထက္ဝက္ေလာက္ခန္ ႔ေလ်ာ့လာသည့္အထိ ခ်က္ေပးပါ။ အားလုံးျပီးဆုံးသြားျပီဆုိရင္ အေရစစ္ထုတ္ျပီး ဖန္ခရားထဲ ေျပာင္းထည့္ပါ။ ေအးလာတဲ့အခါက်ရင္ ခရားကို ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္သိမ္းပါ။
– အဲဒါကို မနက္တုိင္း အစာလုံးဝ မစားခင္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္းနဲ႔ ညေနစာမစားခင္ (၂) နာရီၾကဳိတင္ျပီး စားေပး သင့္ပါတယ္။
Credit : Myawady Health
================
#Unicode Version#
နှစ်ရှည်ကြာ ဆေးလိပ်သောက်သူအများစုဟာ ချောင်းဆိုးရင်ကျပ်နာ သို့မဟုတ် အတောမသတ်နိုင်တဲ့ ချောင်းဆိုးဝေဒနာကို ခံစားကြရပါတယ်။ ဒါကို နေ့စဉ်နဲ့အမျှ အသုံးပြုပေးဖို့ အကြံပြုထားပါတယ်။ –
လိုအပ်သောပစ္စည်းများ – ကြက်သွန်နီ (၁) ကီလို ရေ (၁) လီတာ သကြားအညို (၄၀၀) ဂရမ် နနွင်း လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
(၂) ဇွန်း စိတ်စိတ်လေးလှီးထားတဲ့ ဂျင်း – သကြားကို ရေနဲ့ရောပြီး မီးဖိုပေါ် ကျိုချက်ပေးပါ။ ဂျင်း၊ နနွင်းနဲ့ ကြွက်သွန်နီအခွံခွာ၊ ခလယ်ကနေလေးပိုင်းပိုင်းပြီး ရောထည့်ပါ။ ရေစတင် ဆူပွက်လာရင် မီးအပူရှိန်လျော့ပါ
။ ရေထက်ဝက်လောက်ခန့်လျော့လာသည့်အထိ ချက်ပေးပါ။ အားလုံးပြီးဆုံးသွားပြီဆိုရင် အရေစစ်ထုတ်ပြီး ဖန်ခရားထဲ ပြောင်းထည့်ပါ။ အေးလာတဲ့အခါကျရင် ခရားကို ရေခဲသေတ္တာထဲ ထည့်သိမ်းပါ။
– အဲဒါကို မနက်တိုင်း အစာလုံးဝ မစားခင် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၂) ဇွန်းနဲ့ ညနေစာမစားခင် (၂) နာရီကြိုတင်ပြီး စားပေး သင့်ပါတယ်။
Credit : Myawady Health
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
Loading...
0 comments :
Post a Comment