ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို ၄၂ နာရီအတြင္း ေသေစႏိုင္တဲ့ သဘာဝဖ်ာ္ရည္


အရမ္းကို အသံုး၀င္တဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြပါပဲ။ ဒီဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြမွာ သံဓါတ္၊ ပိုတက္ဆီယမ္၊ ေဖာ့စေဖာ့ရပ္စ္၊ ဆိုဒီယမ္၊ ဇင့္လ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ကယ္လ္ဆီယမ္ဓါတ္ေတြပါ၀င္ပါတယ္။ ဗီတာမင္ C, B Complex, B1, B2 နဲ႔ B6 ဓါတ္ေတြပါ၀င္ပါတယ္။
ႏိုကိုဥမွာဆိုရင္ အမွ်င္ဓါတ္ေတြ ေဖာ့လစ္အက္ဆစ္ေတြ Antioxidant ေတြၾကြယ္၀စြာပါ၀င္တဲ့အျပင္ ကင္ဆာကို ဆန္႔က်င္တဲ့ ကြန္ေပါင္းဓါတ္ေတြျဖစ္တဲ့ Betaine ေခၚ Amino Acid ေတြလည္းပါ၀င္ပါတယ္။ အဲဒီဓါတ္က ကင္ဆာျဖစ္ေစတဲ့ အက်ိတ္နဲ႔ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို ေသေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒီေဖ်ာ္ရည္ကို ေန႔တိုင္းေသာက္ၿပီး ကင္ဆာကို တိုက္ဖ်က္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္း
Beetroot
ႏိုကို ဥ ၅၅ %
celery-root
တရုတ္နံနံ ျမစ္ ၂၀ %
အာလူး ၃ %
carrot-fb
မုန္လာဥနီ (လိေမၼာ္ေရာင္) ၂၀ %
radish
မုန္လာဥနီ (အနီေရာင္) ၂ %
ျပင္ဆင္ျခင္း
ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးကို ေရာၿပီး ေဖ်ာ္စက္နဲ႔ ေဖ်ာ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အဲဒီေဖ်ာ္ရည္ကို တစ္ေန႔ ၂ ႀကိမ္ေသာက္ေပးပါ။ မနက္စာမစားခင္နဲ႔ ညအိပ္ယာမ၀င္ေသာက္ေပးရမွာျဖစ္ပါတယ္။
လိုအပ္တာထက္ ပိုမေသာက္ပါနဲ႔ေနာ္။
Source: Be Extra Healthy Now က်န္းမာေရး ၀က္ဆိုက္မွ ဘာသာျပန္ေဖာ္ျပသည္။
Credit - myfoodmyanmar

Admin Unknown

ApannPyay Website ေပၚတြင္ ေဖာ္ျပတင္ဆက္ေသာ သတင္း၊ ေဆာင္းပါး၊ ဗဟုသုတမ်ားကို မည္သည့္ Facebook စာမ်က္ႏွာ၊ Website မ်ားတြင္မဆို ခြင့္ေတာင္းခံစရာမလိုပဲ မူလ Credit မပါေသာ ပို႔စ္မ်ာကို Credit-ApannPyay ေပးၿပီး ျပန္လည္ကူးယူ မွ်ေ၀ေဖာ္ျပႏိုင္ပါသည္။

0 comments :

Post a Comment

Loading...