ဆံပင္ ကၽြတ္တတ္သူမ်ားဖတ္ဖို႔


ဆံပင္ ကၽြတ္တဲ့အခါ လက္ဖက္စိမ္း နဲ႕ ၾကက္ဥအနွစ္ ေရာျပီး လိမ္းေပးနိုင္တယ္။ လက္ဖက္စိမ္း က ဆံသားေတြကို ႏူးညံ့ေပ်ာ့ေပ်ာင္းေစတယ္။ ၾကက္ဥအနွစ္ က ဆံပင္ေတြ က်န္းမာသန္စြမ္းေစတယ္။ အေစ့အဆန္ ေတြကရတဲ့ အဆီ(Jojoba oil, almond oil, mustard oil, lavender oi)ကို သံုးျပီး ဦးေရျပားကို နွိပ္ေပးနိုင္တယ္။ေဗာက္ေပ်ာက္ခ်င္ရင္ jojoba oilကုိ အသံုးျပဳသင့္တယ္။ အာယုေဗဒေဆးက်မ္းမွာ ဆီးျဖဴသီးကို အုန္းဆီ နဲ႕ေရာ၊ၾကိဳခ်က္ျပီး လိမ္းရင္ ဆံသားေတြကို အထူးေကာင္းမြန္ေစတယ္လို႕ ဖတ္ရတယ္။ ဆံပင္ကၽြတ္ တာကိုလည္း ကာကြယ္ေပးမယ္လို႕ဆုိထားတယ္။
ဆံႏြယ္ကၽြတ္ျခင္း၊ပါးျခင္းအတြက္ အမွန္တကယ္ေသာက္သံုးနိုင္တဲ့ ေဆးဝါးမ်ိဳးမရွိေသးပါဘူး။ လိမ္းေဆးလာတာေတာ့ ရွိပါတယ္။ ထိပ္ေျပာင္သူ၊ဆံပင္ပါးသူအတြက္ minoxidil 2% လိမ္းေဆးကို အသံုးျပဳနိုင္ပါတယ္။ သို႕ေသာ္ ေဆးျပန္ျဖတ္တဲ့အခါ ၆လ အတြင္း ဆံႏြယ္ေတြဟာ နဂိုအတိုင္း ျပန္ကၽြတ္ၾကတာမို႕ ယာယီေဆးေပးျပီး အခ်ိဳသတ္ထားသလို ျဖစ္ေနျပန္တယ္။ မရွိတာထက္စာရင္ ေတာ္လွျပီ ေအာက္ေမ့ေနရတယ္။ ေနာက္ပိုင္းမွာ ေရရွည္အာနိသင္ရွိတဲ့၊အာမခံနိုင္တဲ့ ေဆးမ်ိဳး ေပၚပါက္လာနိုင္မလား ဆိုတာ ဆက္လက္ေစာင့္ၾကည့္ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
မေပၚခင္စပ္ၾကားမွာ ဆံကၽြတ္သူတို႕ သတိထားေရွာင္ၾကဥ္သင့္တဲ့ အခ်က္ေတြကို ေဖာ္ျပပါရေစ။ ဆံပင္ဆိုးေဆးသံုးတဲ့အခါ သတိထားပါ။ Chemicalပါဝင္တဲ့ လိမ္းေဆး၊ဆိုးေဆးေတြက ဆံသားကို ပိုမိုပ်က္ဆီးေစတယ္။ အမ်ိဳးသမီးေတြ ဆံပင္ေျဖာင့္တာ၊ ေကာက္တာ၊လိမ္တာ ဘယ္ဟာမွ အားမေပးခ်င္ဘူး။ သဘာဝအတိုင္းပဲေကာင္းတယ္။ အညစ္အေၾကး၊ဖုန္၊ေဗာက္ကင္းစင္ျပီး ဦးေရျပားသန္႕ရွင္းေအာင္ ၃ရက္တၾကိမ္ ေခါင္းေလွ်ာ္ေပးသင့္တယ္။ ဆံပင္စိုစြတ္ေနစဥ္မွာ ေခါင္းမဖီးပါနဲ႕။ ေျခာက္ေသြ႕မွဖီးပါ။ ေခါင္းေလွ်ာ္ျပီးေနာက္ က်ဲတဲ့ဘီးစိတ္နဲ႕အရင္ဖီးပါ။ ျပီးမွ ပံုမွန္ဘီးနဲ႕ပံုသြင္းပါ။ ေရသုတ္တဲ့အခါ တဘက္နဲ႕ ၾကမ္းၾကမ္းတမ္းတမ္း ဖိမသုတ္ပါနဲ႕။ ဖြဖြေလးသုတ္ပါ။ ဆံပင္ကို အလြန္အကၽြံ တင္းက်ပ္ေနေအာင္ ဆြဲစုမထားပါနဲ႕။ ဆံသားေတြ ပ်က္ဆီးနိုင္တယ္။ ဆံႏြယ္ေတြ က်န္းမာသန္စြမ္းေအာင္ ဆီတမ်ိဳးမ်ိဳး လိမ္းပါ။ သဘာဝေခါင္းလိမ္းဆီ တမ်ိဳးမ်ိဳး(coconut, olive, canola, jojoba, sesame oil) ကို တပတ္မွာ နွစ္ၾကိမ္ေလာက္ လိမ္းေပးသင့္တယ္။
အစားအေသာက္ေတြထဲမွာ အဆီမ်ားတဲ့အစားအစာ၊ေၾကာ္ခ်က္စာေတြက ဦးေရျပားကို ပ်က္ဆီးေစတယ္။အလြယ္တကူစားသံုးနိုင္တဲ့ junk food၊ေခါက္ဆြဲေျခာက္ေတြက ဆံပင္အတြက္ အာဟာရမျဖစ္ဘူး။ ဒီေနရာမွာ လတ္ဆတ္တဲ့ အသီးအရြက္၊သစ္သီးဝလံေတြ စားေပးသင့္တယ္။ ပန္းသီး တလံုးကို ခြဲထားျပီး ေနာက္ရက္မွစားတာမ်ိဳးကို လတ္ဆတ္တယ္လို႕ မေခၚနိုင္ဘူး။ ဘာ့ေၾကာင့္လဲဆိုေတာ့ ေလထဲကေအာက္ဆီဂ်င္နဲ႕ေပါင္းျပီး ဓာတ္တိုးသြားလို႕ ျဖစ္တယ္။ ၾကည့္လိုက္ရင္လတ္ဆက္မေနဘဲ အညိုေရာင္သမ္းေနမယ္။ ဒီအစားအစာမ်ိဳးကို အတတ္နိုင္ဆံုးေရွာင္ၾကဥ္သင့္တယ္။ ေၾကာ္ခ်က္ထားတဲ့အစားအစာေတြကို စားသံုးတဲ့အခါ နွစ္ျပန္ေၾကာ္တာလည္း မေကာင္းဘူး။ ထပ္ေႏြးတာ၊ျပန္ေၾကာ္တာကအာဟာရဓာတ္ကို ပိုမိုပ်က္ဆီးေစတယ္။ ဆံပင္ကၽြတ္သူေတြ စားအပ္တဲ့ super food ထိပ္တန္း အစားအစာ ဆိုတာလည္း ရွိေသးတယ္။ အမဲသား၊ငါး၊ၾကက္ဥ၊ပဲ၊ဟင္းနုႏြယ္၊စပ်စ္သီးေျခာက္၊ပဲနီေလးစတာေတြ ျဖစ္ပါတယ္။ဆံပင္ကၽြတ္တာ၊ပါးတာကို ကာကြယ္ဖို႕ ဗီတာမင္အားေဆး ေသာက္ေပး၊ျဖည့္ေပးနိုင္တယ္။ ပါဝင္သင့္တဲ့ဓာတ္ေတြက vitamin A,B6,Biotin,C,E, iron,zinc,magnesium, omega 3 စတာေတြ ျဖစ္ပါတယ္။
အၾကံျပဳခ်က္မ်ား
-ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ပါ။
-အိပ္ေရးဝဝ အိပ္ပါ။
-စိတ္ဖိစီးမႈေလွ်ာ့ခ်ပါ။
-ေရမ်ားမ်ားေသာက္ပါ။
-အသားဓာတ္ မ်ားမ်ားစားပါ။
-အဆီေလွ်ာ့စားပါ။
-အသီးအရြက္ ပံုမွန္ထက္ပိုစားသင့္တယ္။
-သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ ေသာက္ေပးနိုင္တယ္။
ေဒါက္တာ ေအးမင္းထူး

Admin Unknown

ApannPyay Website ေပၚတြင္ ေဖာ္ျပတင္ဆက္ေသာ သတင္း၊ ေဆာင္းပါး၊ ဗဟုသုတမ်ားကို မည္သည့္ Facebook စာမ်က္ႏွာ၊ Website မ်ားတြင္မဆို ခြင့္ေတာင္းခံစရာမလိုပဲ မူလ Credit မပါေသာ ပို႔စ္မ်ာကို Credit-ApannPyay ေပးၿပီး ျပန္လည္ကူးယူ မွ်ေ၀ေဖာ္ျပႏိုင္ပါသည္။

0 comments :

Post a Comment

Loading...