” ဆန္ ေတြကို ပိုးမတက္ေအာင္ ဘယ္လိုထားမလဲ”


အိမ္ေတြမွာ ဆန္ေတြ ၀ယ္ထားတာ ၾကာလာရင္ ပိုးေကာင္ေတြ တက္တာ၊ ဆန္ေတြ မည္းလာတာမ်ိဳးေတြ ႀကံဳဖူးၾကမွာပါ။ ဒီရန္ေတြကေန ဘယ္လို ကာကြယ္မလဲဆိုတဲ့ အခ်က္က ၅ခ်က္ပဲ ရွိပါတယ္။ ရိုးရွင္းၿပီး လြယ္ကူပါတယ္။
၁။ ေနေရာင္ခံေပးပါ။
သင့္ဆန္ေတြမွာ အျဖဴ ဒါမွမဟုတ္ အနက္ေရာင္ ပိုးေလးေတြ အမ်ားႀကီး တက္ေနၿပီဆိုရင္ေတာ့ ေနေရာင္ထဲမွာ ၃-၄နာရီေလာက္ ထားေပးပါ။ အပူက ပိုးေတြကို ေသေစႏုိင္ပါတယ္။ ဒါမွမဟုတ္ ဆန္ထဲကေန ထြက္သြားတတ္ၾကပါတယ္။ တခ်ိဳ႔ကေတာ့ ခ်က္ခါနီးမွ လင္ဗန္းထဲ ထည့္ၿပီး ေနျပတတ္ၾကပါတယ္။ ပိုးေကာင္ အနည္းအမ်ားေပၚ မူတည္ၿပီး ေနျပမယ့္ အခ်ိန္ကို အတိုးေလ်ာ့ လုပ္လုိ႔ ရပါတယ္။
၂။ ငရုတ္သီးေျခာက္ ထည့္ထားပါ
ေလလံုတဲ့ ဘံုးေတြထဲ ထည့္ထားမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ငရုတ္သီး အနီေျခာက္ တခ်ိဳ႕ကိုပါ ေရာၿပီး ထည့္ထားေပးပါ။ ငရုတ္သီးရဲ႕ အနံ႔ကို ပိုးမႊားေတြက မႀကိဳက္ပါဘူး။ ငရုတ္သီးလိုပဲ ငရုတ္ေကာင္းေစ့ (သို႔) ေလးညႇင္းပြင့္ေလးေတြ ထည့္ထားလုိ႔ရပါတယ္။
၃။ တမာရြက္ ထည့္ေပးပါ
ဒါ့အျပင္ တမာရြက္ေလး အုပ္ထားေပးလို႔လည္း ရပါတယ္။ ပိုးမႊားေတြက တမာရြက္ရွိတဲ့ ေနရာ မလာတတ္ပါဘူး။ တခ်ိဳ႔ဆိုရင္ အက်ႌေတြသိမ္းတဲ့ ေနရာေတြမွာေတာင္ ထားတတ္ၾကပပါတယ္။
၄။ သိမ္းတဲ့ေနရာ မွန္ပါေစ
ဆန္အိတ္ ဒါမွမဟုတ္ ဆန္ဘံုးေတြကို ထားမယ္ဆိုရင္ ေနေရာင္ တုိက္ရိုက္ရမယ့္ေနရာေတြကို ေရွာင္ပါ။ ေမွာင္ၿပီး ေျခာက္ေသြ႔တဲ့ ေနရာမွာ ထားပါ။ စိုစြတ္ေနတဲ့ ေနရာမ်ိဳးေတြ ေရွာင္ပါ။ စိုစြတ္တဲ့ ေနရာေတြဟာ ဆန္ေတြကို ပ်က္စီးေစသလို ပိုးမႊားေတြကိုလည္း ရွင္သန္ေစပါတယ္။
၅။ ဆန္ထည့္မယ့္ ပစၥည္း
ဆန္ထည့္တ့ဲ အခါ အရည္အေသြးေကာင္းတဲ့ ပလပ္စတစ္ဘံုးေတြဟာ အသင့္ေတာ္ဆံုးပါပဲ။ လံုေအာင္ ပိတ္ထားလို႔ ရသလို ေလလဲ လံုေစပါတယ္။
Credit: asianinspirations.com.au
myfoodmyanmar

Admin Unknown

ApannPyay Website ေပၚတြင္ ေဖာ္ျပတင္ဆက္ေသာ သတင္း၊ ေဆာင္းပါး၊ ဗဟုသုတမ်ားကို မည္သည့္ Facebook စာမ်က္ႏွာ၊ Website မ်ားတြင္မဆို ခြင့္ေတာင္းခံစရာမလိုပဲ မူလ Credit မပါေသာ ပို႔စ္မ်ာကို Credit-ApannPyay ေပးၿပီး ျပန္လည္ကူးယူ မွ်ေ၀ေဖာ္ျပႏိုင္ပါသည္။

0 comments :

Post a Comment

Loading...