ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥႏွင့္ ဥအမ်ိဳးမ်ိဳးတို့မွ ရရွိႏိုင္ေသာ က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူးမ်ားကို က်န္းမာေရးသတင္းမ်ားမွ ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။ လူတိုင္းက်န္းမာစြာ အသက္ရွည္ႏိုင္ၾကပါေစ။
၁။ ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥႏွင့္ ဥအမ်ိဳးမ်ိဳးတို့မွာ ပါ၀င္တဲ့ ပရိုတင္းဓါတ္ေတြေၾကာင့္ လူ၏ ခႏၶာကိုယ္ကိုလည္း သန္မာထြားၾကိဳင္းလာေစႏိုင္သလို ၾကြက္သားမ်ားကိုလည္း ပို၍ သန္မာေစႏိုင္ပါတယ္။
၂။ ဥအမ်ိဳးမ်ိဳးတို့၏ အႏွစ္ထဲမွာ ပါ၀င္တဲ့ ဗီတာမင္ဘီကိုလင္းဓါတ္ဟာ ဦးေႏွာက္ႏွာ့ဗ္ေက်ာတို့၏ လွဳပ္ရွားမွဳမ်ားကို သန္မာေစျပီး အားေကာင္းေစသည့္အတြက္ ဦးေႏွာက္အာဟာရကို ျဖစ္ေစပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ကိုယ္၀န္ေဆာင္မိခင္မ်ား ဥအမ်ိဳးမ်ိဳးကို မ်ားမ်ားစားေပးသင့္ပါတယ္။
၃။ ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥတို့ကို နံနက္စာအျဖစ္ စားသံုးေပးပါက ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကိုလည္း ထိန္းေပးႏိုင္ပါတယ္။
၄။ ၾကက္ဥမွာပါ၀င္တဲ့ ဆာလဖာဓါတ္ဟာ ေကာ္လာဂ်င္၊ ကီလာတင္တို့ကို ထုတ္လုပ္ေပးႏိုင္တာမို့ အသားအေရကို လွပေစပါတယ္။ လက္သည္း၊ ဆံပင္စသည္တို့ကိုလည္း ပိုမိုေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ရင္သားကင္ဆာကိုလည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
၅။ ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥ စတဲ့ဥအမ်ိဳးမ်ိဳးတို့မွာပါ၀င္တဲ့ လူတင္နဲ့ ဇီဇန္သင္းပရိုတင္းဓါတ္ေတြဟာ Macular Degeneration လို့ေခၚတဲ့ အသက္အရြယ္ရလာတာႏွင့္အမွ် ေလွ်ာ့နည္းလာတဲ့ မ်က္စိအားနည္းလာမွဳကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ႏွလံုးေသြးေၾကာကို ေကာင္းမြန္ေစတာေၾကာင့္ ႏွလံုးေသြးခဲမွဳႏွင့္ ေလျဖတ္ေရာဂါမ်ားကိုလည္း ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။
သတိျပဳရန္ =
ၾကက္ဥ၏ အႏွစ္ထဲတြင္ ကိုလက္စေရာပါ၀င္မွဳ ျမင့္မားေနသည့္အတြက္
ေန့တိုင္း မစားသင့္ပါ။ တစ္ပတ္ကို ၃၊ ၄ ၾကိမ္သာ စားသင့္ပါသည္။
ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္(ပူတာအို)
ကိုးကား ။ ။ Eggs for health & Good Health.
=====-==
ကြက်ဥ၊ ဘဲဥနှင့် ဥအမျိုးမျိုးတို့မှ ရရှိနိုင်သော ကျန်းမာရေးအကျိုးကျေးဇူးများကို ကျန်းမာရေးသတင်းများမှ ဖော်ပြပေးလိုက်ပါတယ်။ လူတိုင်းကျန်းမာစွာ အသက်ရှည်နိုင်ကြပါစေ။
၁။ ကြက်ဥ၊ ဘဲဥနှင့် ဥအမျိုးမျိုးတို့မှာ ပါဝင်တဲ့ ပရိုတင်းဓါတ်တွေကြောင့် လူ၏ ခန္ဓာကိုယ်ကိုလည်း သန်မာထွားကြိုင်းလာစေနိုင်သလို ကြွက်သားများကိုလည်း ပို၍ သန်မာစေနိုင်ပါတယ်။
၂။ ဥအမျိုးမျိုးတို့၏ အနှစ်ထဲမှာ ပါဝင်တဲ့ ဗီတာမင်ဘီကိုလင်းဓါတ်ဟာ ဦးနှောက်နှာ့ဗ်ကျောတို့၏ လှုပ်ရှားမှုများကို သန်မာစေပြီး အားကောင်းစေသည့်အတွက် ဦးနှောက်အာဟာရကို ဖြစ်စေပါတယ်။ အထူးသဖြင့် ကိုယ်ဝန်ဆောင်မိခင်များ ဥအမျိုးမျိုးကို များများစားပေးသင့်ပါတယ်။
၃။ ကြက်ဥ၊ ဘဲဥတို့ကို နံနက်စာအဖြစ် စားသုံးပေးပါက ကိုယ်အလေးချိန်ကိုလည်း ထိန်းပေးနိုင်ပါတယ်။
၄။ ကြက်ဥမှာပါဝင်တဲ့ ဆာလဖာဓါတ်ဟာ ကော်လာဂျင်၊ ကီလာတင်တို့ကို ထုတ်လုပ်ပေးနိုင်တာမို့ အသားအရေကို လှပစေပါတယ်။ လက်သည်း၊ ဆံပင်စသည်တို့ကိုလည်း ပိုမိုကောင်းမွန်စေပါတယ်။ ရင်သားကင်ဆာကိုလည်း ကာကွယ်ပေးနိုင်ပါတယ်။
၅။ ကြက်ဥ၊ ဘဲဥ စတဲ့ဥအမျိုးမျိုးတို့မှာပါဝင်တဲ့ လူတင်နဲ့ ဇီဇန်သင်းပရိုတင်းဓါတ်တွေဟာ Macular Degeneration လို့ခေါ်တဲ့ အသက်အရွယ်ရလာတာနှင့်အမျှ လျှော့နည်းလာတဲ့ မျက်စိအားနည်းလာမှုကို ကာကွယ်ပေးနိုင်ပါတယ်။ နှလုံးသွေးကြောကို ကောင်းမွန်စေတာကြောင့် နှလုံးသွေးခဲမှုနှင့် လေဖြတ်ရောဂါများကိုလည်း လျှော့ချပေးနိုင်ပါတယ်။
သတိပြုရန် =
ကြက်ဥ၏ အနှစ်ထဲတွင် ကိုလက်စရောပါဝင်မှု မြင့်မားနေသည့်အတွက်
နေ့တိုင်း မစားသင့်ပါ။ တစ်ပတ်ကို ၃၊ ၄ ကြိမ်သာ စားသင့်ပါသည်။
စောနွဲ ့နေဆိုင်(ပူတာအို)
ကိုးကား ။ ။ Eggs for health & Good Health.
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
Loading...
0 comments :
Post a Comment