၀ုိင္အေၾကာင္း သင္မသိေသးတဲ့ အခ်က္


၀ုိင္ဆုိသည္မွာ အယ္လ္ကုိေဟာပမာဏ အနည္းငယ္သာပါ၀င္သည့္ ယမကာတစ္မ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။ အမ်ိဳးသမီးထုေတာ္ ေတာ္မ်ားမ်ား ေသာက္ေလ့ရွိသည့္ အေပါ့စားအရက္လုိ႔ အခ်ိဳ႕က ဆုိပါတယ္။ ၀ုိင္ေသာက္သုံးမႈ ပမာဏဟာ ျမင့္မားလာ
သည္ႏွင့္အမွ် ၀ုိင္ထုတ္လုပ္မႈလည္း ျမင့္တက္လာခဲ့ပါတယ္။ ယခု Shwemom မွ ၀ုိင္အေၾကာင္း သင္တုိ႔မသိႏုိင္ေသးတဲ့ အခ်က္ေတြကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။

၁) သုိေလွာင္မႈ

၀ုိင္တစ္ပုလင္းကို သုိေလွာင္မယ္ဆုိရင္ တက္ႏုိင္သမွ် အေအးဆုံးေနရာမ်ိဳးမွာ သုိေလွာင္ထားသင့္ပါတယ္။ ၀ုိင္နဲ႔ အပူဓာတ္
ဟာ ရန္သူေတာ္ႀကီး ျဖစ္ၿပီး၊ အပူခ်ိန္ျမင့္ေလ ၀ုိင္ရဲ႕အရသာ ဆုံး႐ႈံးေလျဖစ္ပါတယ္။ ေသာက္တဲ့အခါမွာလည္း တစ္ခ်ိဳ႕က ဖန္ခြက္လွလွေလးေတြနဲ႔ ေသာက္ခ်င္ၾကပါတယ္။ ဒီအခ်က္ဟာ မွားယြင္းၿပီး ပုလင္းလုိက္ ေမာ့ျခင္းက ၀ုိင္အရသာကုိ ပုိေကာင္းေစပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ ျပင္ပေလ သုိ႔မဟုတ္ ေအာက္ဆီဂ်င္၀င္ေရာက္ႏုိင္မႈ ပမာဏနည္းပါးေလ ၀ုိင္က ေကာင္ေးလးပါ။

(၂) ေဖာက္တံမရွိလည္း ၀ုိင္ပုလင္းကို ဖြင့္လုိ႔ရပါတယ္

၀ုိင္ပုလင္းေဖာက္တံတစ္ခုဟာ အနည္းဆုံး ေပါင္ 20 မွ ေပါင္ 70 အထိ ေပါက္ေစ်းရွိပါတယ္။ တတယ္ေတာ့ ၀ုိင္ေသာက္ရဖုိ႔ ေဖာက္တံရွိမွရယ္လုိ႔ မဟုတ္ပါ။ ၀ုိင္ပုလင္းကို ေဖာက္တံမပါဘဲ ဖြင့္တဲ့နည္းေတြကို ေအာက္ပါ ဗြီဒီယုိမွာ ေဖာ္ျပေပးထားပါတယ္။

၃) ၀ုိင္တုိင္း သက္သက္လြတ္မဟုတ္ေပ

၀ုိင္ကို အဓိကအားျဖင့္ စပ်စ္ကဲ့သုိ႔ေသာ ကုန္ၾကမ္းကေန ထုတ္လုပ္တာပါ။ ဒါေပမယ့္ ၀ုိင္တုိင္းကေတာ့ သက္သက္ လြတ္မ
ဟုတ္ပါ။ တစ္ခ်ိဳ႕ေသာ၀ုိင္ေတြဟာ တိရစာၦန္ေတြကို အဆင့္ဆင့္ေျပာင္းလဲၿပီး ထုတ္လုပ္ထားတာမ်ိဳးလည္း ရွိပါတယ္။

(၄) ဂရိေခတ္မွာ ၀ုိင္ေသာက္နည္း

ဂရိေခတ္မွာေတာ့ ၀ုိင္ေသာက္နည္းက နည္းနည္း ထူးဆန္းပါတယ္။ အိမ္တစ္အိမ္ကို ေရာက္လာတဲ့ ဧည္သည့္ရွိရင္ လက္က်န္၀ုိင္ပုလင္းနဲ႔ ဧည့္ခံေလ့မရွိဘဲ၊ ပုလင္းအသစ္ေဖာက္ရပါတယ္။ ေနာက္ အိမ္ရွင္ျဖစ္သူက အရင္ဆုံး တစ္ခြက္ ႀကိဳေသာက္ျပရပါတယ္။ အဆိပ္ခပ္မထားေၾကာင္း သက္ေသျပသည့္သေဘာလုိ႔ ဆုိပါတယ္။

(၅) ကမာၻ႕သက္တမ္းအရင့္ဆုံး၀ုိင္

ကမာၻ႕သက္တမ္းအရင့္ဆုံး၀ုိင္ကေတာ့ 325 ေအဒီမွာ ထုတ္လုပ္ခဲ့တာ ျဖစ္ၿပီး၊ မည္သူမွ် ေသာက္ရဖူးျခင္း မရွိေသးပါဘူး။ အဲဒီ၀ုိင္ကို ဂ်ာမဏီႏုိင္ငံ၊ Speyer ျပတုိက္မွာ ျပသထားပါတယ္။

(၆) ကမာၻ႕၀ုိင္ေသာက္သုံးမႈ ပမာဏ

၀ုိင္ေသာက္သုံးမႈ အျမင့္ဆုံးႏုိင္ငံကေတာ့ ျပင္သစ္ျဖစ္ၿပီး တစ္ၿမိဳ႕ခ်င္းစီရဲ႕ေသာက္သုံးမႈႏႈန္းမွာ 52 liters နဲ႔ နံပတ္ 1 ေနရာက ရပ္တည္ေနပါတယ္။ ၎ေနာက္မွာ အီတလီက 51 liters၊ ေပၚတူဂီက 49  liters၊ ဆြဇ္ဇာလန္က 48 liters၊ ဒိန္းမတ္က 38 liters စသျဖင့္ အသီးသီး ရပ္တည္ေနပါတယ္။
၇) ေနရာေဒသအလုိက္ အရသာကြဲျပားမႈ
၀ုိင္ထုတ္လုပ္မႈ ေနရာေဒသကြဲျပားမႈေပၚ မူတည္ၿပီး ၀ုိင္ရဲ႕အရသာက ကြဲျပားပါတယ္။ ၀င္႐ုိးစြန္းေဒသနဲ႔ နီးတဲ့ ေဒသေတြက ထုတ္လုပ္တဲ့ ၀ုိင္ေတြမွာ အက္စစ္ဓာတ္တစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ Attitude ဓာတ္ပါ၀င္ၿပီး၊ အီေကြတာနဲ႔ နီးတဲ့ေဒသက ၀ုိင္ေတြကေတာ့ Latitude လုိ႔ေခၚတဲ့ အရသာဘက္ကို ဦးစားေပးပါတယ္။
လင္းေဇာ္ကို (Shwemom)
source : esquire.co.uk

Admin Unknown

ApannPyay Website ေပၚတြင္ ေဖာ္ျပတင္ဆက္ေသာ သတင္း၊ ေဆာင္းပါး၊ ဗဟုသုတမ်ားကို မည္သည့္ Facebook စာမ်က္ႏွာ၊ Website မ်ားတြင္မဆို ခြင့္ေတာင္းခံစရာမလိုပဲ မူလ Credit မပါေသာ ပို႔စ္မ်ာကို Credit-ApannPyay ေပးၿပီး ျပန္လည္ကူးယူ မွ်ေ၀ေဖာ္ျပႏိုင္ပါသည္။

0 comments :

Post a Comment

Loading...